NIEUWS

cossee nieuws

Dies ist, was wir teilen

Uitgeverij Cossee bevindt zich momenteel met de rest van literair Nederland op de Frankfurter Buchmesse. De jaarlijks terugkerende boekenbeurs heeft dit jaar als Schwerpunkt Nederland en Vlaanderen. Dat betekent extra veel aandacht voor Nederlandstalig auteurs; onder anderen Bregje Hofstede is met een gezelschap van literaire sterren naar Frankfurt afgereisd voor lezingen en borrels. De professionele beursbezoekers kwamen vorig jaar uit 129 verschillende landen, dus bereidt u zich voor op nog meer mooie vertalingen van Uitgeverij Cossee in de komende jaren.

GEPLAATST OP 21-10-2016  -  PERMANENTE LINK
Andreas Oosthoek genomineerd voor de Zeeuwse Boekenprijs 2016

Dit jaar is de roman Vuurland van Andreas Oosthoek genomineerd voor de longlist van de Zeeuwse Boekenprijs 2016. Uit 80 boeken koos een deskundige jury de 10 beste Zeeuwse boeken. De winnaar wordt op 5 november 2016 bekend gemaakt.

 

De roman Vuurland vertelt het verhaal van de jonge commandant Alva, die met zijn eenheid tijdens de Tweede Wereldoorlog gesneuvelde jongens moet identificeren. Andreas Oosthoek was een van deze jonge soldaten. Zijn roman Vuurland vertelt een verzwegen verhaal, over een nagenoeg onbekend hoofdstuk uit de Nederlandse geschiedenis.

 

Wij feliciteren Andreas Oosthoek met de mooie nominatie! U kunt vanaf 10 oktober op hem stemmen voor de PZC-Publieksprijs op de website van de Provinicale Zeeuwse Courant.

GEPLAATST OP 14-09-2016  -  PERMANENTE LINK
Uitgeverij Cossee in Berlijn

Op 29 augustus is Uitgeverij Cossee naar Berlijn vertrokken, waar het voltallige bedrijf een weeklang kantoor houdt en Duitse collega’s bezoekt. Redacteur Irwan Droog doet dagelijks verslag op Boekblad.nl van het verblijf.

Voor meer informatie, zie de website van Boekblad
 

GEPLAATST OP 31-08-2016  -  PERMANENTE LINK

boeken

nu in de boekhandel

Het duel

FICTIE

Het duel
David Grossman
Afscheidstournee

FICTIE

Afscheidstournee
Vrouwkje Tuinman
Het vogelhuis

FICTIE

Het vogelhuis
Eva Meijer

auteurs

uitgelicht


KRISTINE BILKAU

Kristine Bilkau (Hamburg, 1974) werkt als journaliste voor verschillende tijdschriften. In 2009 won zij het stipendium van het gerenommeerde Literarische Colloquium Berlin. De gelukkigen is haar debuut. De roman werd bekroond met de Hamburger Förderpreis für Literatur en won de prijs voor het Beste Romandebuut 2015.

 


J.M. COETZEE

J.M. Coetzee (Kaapstad, 1940) schrijft romans, essays en verhalen. Hij debuteerde in 1974 met Schemerlanden. Hij was de eerste auteur die twee keer de Booker Prize ontving, voor de romans Leven en wandel van Michael K en voor In ongenade. In 2003 kreeg hij de Nobelprijs voor zijn hele oeuvre. Zijn nieuwste roman is De schooldagen van Jezus (2016).

 


DAVID GROSSMAN

David Grossman (Jeruzalem, 1954) is een van Israëls beroemdste schrijvers. Zijn werk omvat essays, kinderboeken, een toneelstuk en  romans, het meest recent het veelgeprezen Een vrouw op de vlucht voor een bericht (2009), het ontroerende De omhelzing (2011) en het indrukwekkende Uit de tijd vallen (2012).

 


NAVID KERMANI

Navid Kermani (Siegen, 1967), zoon van Iraanse immigranten, is schrijver, journalist en hoogleraar oriëntalistiek. In 2015 werd hij met de Vredesprijs van de Duitse Boekhandel onderscheiden. In het najaar van 2016 verschijnt de vertaling van Kermani’s bestseller Goddelijke kunst, interpretaties van meesterwerken uit de christelijke kunstgeschiedenis, van Caravaggio tot Jheronimus Bosch, vanuit het perspectief van een moslim. 

 


EVA MEIJER

Eva Meijer (Hoorn, 1980) is beeldend kunstenaar, filosoof, schrijver en singer-songwriter. Haar debuutroman Het schuwste dier (2011) werd genomineerd voor meerdere prijzen. In 2013 verscheen haar veelgeprezen roman Dagpauwoog. Ze promoveert momenteel aan de Universiteit van Amsterdam op een onderzoek naar politieke stem van dieren. Haar nieuwste roman is Het vogelhuis (2016), over het leven van Len Howard.

 


JAN VAN MERSBERGEN

Jan van Mersbergen (1971) debuteerde in 2001 met de roman De grasbijter, gevolgd door de romans De macht over het stuur, De hemelrat, Morgen zijn we in Pamplona en Zo begint het. Op 11 november 2011 verscheen  Naar de overkant van de nacht, waarna NRC Handelsblad schreef: 'Jan van Mersbergen heeft zich de afgelopen tien jaar ontwikkeld tot een van de interessantste schrijvers van Nederland.'

 


VROUWKJE TUINMAN

Vrouwkje Tuinman (’s-Hertogenbosch, 1974) schrijft artikelen, columns en recensies voor onder meer Trouw, Opzij, Akkoord en het Concertgebouw. In 2014 verscheen haar vijfde dichtbundel, Sanatorium. Eerder publiceerde ze de romans Grote acht (2005) en Buurvrouw (2008). Haar meest recente roman, Afscheidstournee (2016) is net verschenen.

 

boeken

binnenkort verwacht

Goddelijke kunst

NON-FICTIE

Goddelijke kunst
Navid Kermani
Post voor Rus Ordelman

FICTIE

Post voor Rus Ordelman
Bette Adriaanse

BESTEL DE BOEKEN
IN ONZE WEBSHOP

ACTUEEL

TAG CLOUD

AGENDA

onze activiteiten

Cossee bij Crossing Border Festival

02-11-2016 - 06-11-2016

blijf op de hoogte

nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van de nieuwste uitgaven en activiteiten van Uitgeverij Cossee?

Meld u aan voor onze nieuwsbrief.

Onze laatste

TWEETS

Volg ons

COSSEE COMMUNITY

Naast onze nieuwsbrief kunt u ons ook volgen via diverse social netwerk sites en RSS.

RSS

DEZE MAAND

AANGERADEN DOOR COSSEE

Elke maand tipt Uitgeverij Cossee een boek van een van onze collega-uitgeverijen. Klik hier om de keuze van deze maand te bekijken.

HOMEPAGE | VORIGE PAGINA | TOP