BESTELLEN

BESTEL DE BOEKEN IN ONZE WEBSHOP

NIEUWS

COSSEE NIEUWS

Beurs, boeken en birthday: warm nieuws voor koude dagen

De zomer neemt nu toch echt afscheid, maar ook dit najaar is er op de uitgeverij genoeg te doen. Met een warme kop thee in de hand bereiden we ons voor op de Frankfurter Buchmesse, de tachtigste verjaardag van J.M. Coetzee, en al de schitterende titels die de komende maanden bij Cossee zullen verschijnen.


Van 16 tot en met 20 oktober vindt dit jaar in Frankfurt weer ’s werelds grootste beurs voor boekenvakkers plaats. Ook Cossee zal hier uiteraard aanwezig zijn, en dus zijn we op de uitgeverij al enige tijd druk in de weer om ons voor te bereiden. Onze folder is reeds op de website te bekijken, en één voor één begeven onze collegae zich naar Duitsland om – hopelijk – nieuwe parels te ontdekken.

In Nederland is er natuurlijk ook nog genoeg te doen, want dit najaar verschijnen er een flink aantal bijzondere titels, waaronder een nieuwe roman van Jane Gardam: Op de klippen. De fans van Polly Flint, de onvergetelijke hoofdpersoon uit De dochter van Crusoe, kunnen hun hart weer ophalen. De roman is een literaire wervelwind, met in het oog van de storm Jane Gardams inzicht in onuitgesproken verlangens.  

Ook Maxim Leo’s Rode liefde, dat met de Europese Literatuurprijs bekroond werd, verschijnt dit jaar; 30 jaar na de val van de Berlijnse Muur. Als u onder de indruk was van films zoals Das Leben der anderen, Gegen die Wand of Werk ohne Autor, dan raden we u vooral aan om in dit boek te duiken, en te beleven hoe de DDR eerst een baken van hoop en daarna van wanhoop werd. Goede boeken laten immers, net als goede films, altijd zien: geschiedenis wordt heel concreet door mensen gemaakt.

Mocht u meer zin hebben om zich onder te dompelen in de muziek, dan ligt Lennon van David Foenkinos voor u klaar. In deze roman duikt Foenkinos in het hoofd van de Beatles-oprichter, en laat de lezer zien hoe de muzikant naast de mania die hij opwekte ook vooral een mens was. Voor liefhebbers van de band absoluut een must-read.

Tot slot kijken wij alvast vooruit naar volgend jaar, wanneer onze Nobelprijswinnaar J.M. Coetzee 80 jaar wordt. Uiteraard reden voor groot feest – noteer 9 februari 2020 dus alvast in uw agenda!

Leest u deze winter met ons mee? We kunnen niet wachten om onze nieuwe boeken met u te delen, en om te horen wat u ervan vindt – tag ons vooral op sociale media met #cossee. Wij zijn alvast benieuwd!

Prachtige boeken in de najaarsaanbieding van Uitgeverij Cossee

Voor het komende najaar staan er weer mooie boeken op stapel bij Uitgeverij Cossee. We verwelkomen dit najaar Ayelet Gundar-Goshen en haar verpletterende roman Leugenaar in ons fonds. Verder presenteren wij met trots nieuwe boeken van onze geliefde auteurs Jane Gardam (Op de klippen), Jonathan Robijn (Tabak), Christophe Boltanski (De voyeur) en van David Foenkinos (Lennon). Daarnaast bieden wij de bijzondere dichtbundel Liefde in tijden van brand van Mark Boog en herdrukken van Een tijd van leven van E.M. Remarque, Rode liefde van Maxim Leo en Het schuwste dier van Eva Meijer aan. Ten slotte hebben wij dit jaar een tweede Nederlandse wereldprimeur van J.M. Coetzee. Eerder dit jaar presenteerden wij De oude vrouw en de katten, een intrigerende verhalenbundel die niet in het Engels uit zal komen. Nu presenteren wij de roman De dood van Jezus die volgend jaar pas in het Engels zal verschijnen.

Prachtige boeken van Uitgeverij Cossee in de zomer

In de zomer presenteren wij weer mooie boeken. Wij presenteren met trots de debuten Wat ons overkomt van Bettina Wilpert, Meer dan een broer van David Diopp, Sal van Mick Kitson De engel van het vergeten van Maja Haderlap. Verder presenteren wij de verhalenbundel De oude vrouw en de katten van J.M. Coetzee en de nieuwe roman van Eric Schneider, Een relaas van vriendschap en liefde. Verder presenteren wij de bijzondere dichtbundel Lijfrente van Vrouwkje Tuinman. Daarnaast presenteren wij ook mooie non-fictie werken voor in de zomer: De wonderdokter van Albert Willem van Renterghem, samengesteld door Rinus Spruit en Reizend groen. De wonderlijke migratie van planten van Stefano Mancuso.

De Moeder de Vrouw. Mythe en misverstand rond het beroemde gedicht van Martinus Nijhoff 

Benieuwd naar het gedicht achter de ophef omtrent het Boekenweekthema ‘De moeder de vrouw’? De CPNB is niet de enige die ooit aan de haal is gegaan met het sonnet van Nijhoff: de dichter (en zijn gedicht) zijn omstandig en vaak wijdlopig van diepere bedoelingen voorzien. Andreas Oosthoek plaatst er enkele kanttekeningen bij in zijn essay De Moeder de Vrouw. Mythe en misverstand rond het beroemde gedicht van Martinus Nijhoff. Onmisbare context in deze Boekenweek!

De zaak Beukenoot van Marianne Philips, het Boekenweekgeschenk van 1950

Het Boekenweekgeschenk van 1950 heette De zaak Beukenoot. De CPNB had Nederlandse schrijvers gevraagd een verhaal in te zenden, lezers mochten een poging wagen om uit de lijst met namen achterin het boekje de juiste auteur te kiezen. Slechts 427 van de 16.400 inzenders raadden het goed: de auteur was niet W.F. Hermans, niet Johan Fabricius, maar Marianne Philips. Hoe is deze dame in de vergetelheid geraakt terwijl tijdgenoten waarmee ze zich kon meten nog gelezen worden?

Ben je deze Boekenweek met het thema ‘De moeder de vrouw’ ook toe aan een knalgoed Boekenweekgeschenk geschreven door een vrouw? Lees dan De zaak Beukenoot van Marianne Philips in onze prachtige herdruk!

Prachtige boeken van Uitgeverij Cossee in de Boekenweek

Wat een feest, de Boekenweek is begonnen! Met trots presenteren wij een boek voor iedereen die geinteresseerd is in de herkomst van het thema van de Boekenweek: Andreas Oosthoek plaatst enkele kanttekeningen bij het sonnet van Nijhoff in De Moeder de Vrouw. Mythe en misverstand rond het beroemde gedicht van Martinus Nijhoff. Daarnaast presenteert Cossee twee herontdekte klassiekers van Marianne Philips: De biecht en het Boekenweekgeschenk van 1950, De zaak Beukenoot. En ook: de nieuwe Eva Meijer! Voorwaarts is een noodzakelijke roman over precies de dingen die nu spelen - klimaatproblemen, tirannie en verzet... maar ook over liefde en vrijheid, en de strijd voor wat de moeite waard is. Verder presenteren we de nieuwe roman van Jan van Mersbergen, De onverwachte rijkdom van Altena. Een intrigerend verhaal over solidariteit en afgunst onder de uitgestrekte hemel van de Nederlandse polder.