BESTELLEN

BESTEL DE BOEKEN IN ONZE WEBSHOP

NIEUWS

COSSEE NIEUWS

Het grote Poëziefeest!

Boekhandel Bijleveld en Uitgeverij Cossee nodigen u van harte uit voor de duo-presentatie van Mark Boog en Wiel Kusters, met gastoptredens van Vrouwkje Tuinman en Anna de Bruyckere.

Woensdag 29 januari 2020 | Boekhandel Bijleveld, Utrecht | Aanvang 19.30 uur


Vol trots presenteren wij twee nieuwe bundels: Liefde in tijden van brand, van Mark Boog, en Wiel Kusters Zonder palet. Tijdens dit schitterende programma zullen beiden dichters voordragen uit hun nieuwe werk, en zijn ook gastsprekers Vrouwkje Tuinman en Anna de Bruyckere van de partij.

De gedichten in de nieuwe bundel van VSB Poëzieprijswinnaar Mark Boog zijn lichamelijk, aards, met het oog voor de buitenwereld en voor de tijd van nu - zonder de voor de hand liggende emoties letterlijk te benoemen.

Wiel Kusters nieuwe bundel schetst een beeld van ons bestaan. "Het gedicht openbaart bij Kusters zowel het mysterie als het inzicht. Beelden en associaties worden afgewisseld met spitse overdenkingen en milde humor," aldus De Poëziekrant.

In Vrouwkje Tuinmans jongste bundel Lijfrente schrijft zij over rouw die bij iedere nieuwe ronde weer totaal anders is. Over wat blijft, nadat iemand gestorven is. En over de pogingen om een overleden geliefde zo veel mogelijk te laten bestaan.

Anna de Bruyckere is filosofe en econoom en was de afgelopen twee jaar stadsdichter van Middelburg. Ze schrijft niet alleen gedichten, maar ook essays, verhalen en theaterteksten. In 2020 zal haar eerste dichtbundel bij uitgeverij Cossee verschijnen.


Het belooft kortom een avond vol (ont)roerende onderwerpen en sprankelende dichtkunst te worden, en u bent van harte welkom! Laat u ons weten of u komt? Aanmelden kan door contact op te nemen met Uitgeverij Cossee:
email | vangeem@cossee.com
telefoon | 020 528 99 11

Dit voorjaar wederom veel nieuw leesplezier bij Uitgeverij Cossee

Prachtige nieuwe titels dit voorjaar bij Uitgeverij Cossee. We vieren de verjaardag van J.M. Coetzee, verwelkomen een grootse Oegandese debutante, reizen af naar de Provence, staan stil bij 75 jaar vrijheid en brengen al snel een nieuwe dichtbundel uit. Dit kunt u deze maanden verwachten.

In de maand van de poëzie, januari, brengen wij de nieuwe bundel van Wiel Kusters uit: Zonder palet. De verjaardag van de literaire grootheid J.M. Coetzee vieren we in februari met het bijzondere en persoonlijke fotoboek De foto's van Jongensjaren en heruitgaven van een aantal van zijn klassiekers. Ook staat het bijzondere boek Ik was erbij. Dwangarbeider in Duitsland 1942-1945 van A.F. van Ravesteijn in onze aanbieding. Kintu, van de veelbelovende Oegandese auteur Jennifer Nansubuga Makumbi, is een overweldigende debuutroman. In maart zal die verschijnen, samen met een nieuwe roman van Catharine Poulain, De fruitplukkers, en een absolute klassieker van Henriette Roosenburg: De muren vielen om. De maand april zal in het teken staan van de oorlog, in de aanloop van 75 jaar herwonnen vrijheid. Wij bieden u dan het grensverleggende essay Hitlers hofhouding. De intieme kring tijdens het Derde Rijk en daarna van Heike B. Görtemaker, het onvergetelijke boek Anne Frank. Het meisje en de mythe van Jacqueline van Maarsen en Het proces van Neurenberg. Oorlogsmisdadigers, sterreporters en het eerste internationale gerechtshof, een razend interessant werk van Steffen Radlmaier. Uiteindelijk blikken we alvast vooruit naar mei, want we kunnen niet wachten op de nieuwe roman van David Grossman: Het leven speelt met mij.

Klik hier om de volledige catalogus te bekijken.

Beurs, boeken en birthday: warm nieuws voor koude dagen

De zomer neemt nu toch echt afscheid, maar ook dit najaar is er op de uitgeverij genoeg te doen. Met een warme kop thee in de hand bereiden we ons voor op de Frankfurter Buchmesse, de tachtigste verjaardag van J.M. Coetzee, en al de schitterende titels die de komende maanden bij Cossee zullen verschijnen.


Van 16 tot en met 20 oktober vindt dit jaar in Frankfurt weer ’s werelds grootste beurs voor boekenvakkers plaats. Ook Cossee zal hier uiteraard aanwezig zijn, en dus zijn we op de uitgeverij al enige tijd druk in de weer om ons voor te bereiden. Onze folder is reeds op de website te bekijken, en één voor één begeven onze collegae zich naar Duitsland om – hopelijk – nieuwe parels te ontdekken.

In Nederland is er natuurlijk ook nog genoeg te doen, want dit najaar verschijnen er een flink aantal bijzondere titels, waaronder een nieuwe roman van Jane Gardam: Op de klippen. De fans van Polly Flint, de onvergetelijke hoofdpersoon uit De dochter van Crusoe, kunnen hun hart weer ophalen. De roman is een literaire wervelwind, met in het oog van de storm Jane Gardams inzicht in onuitgesproken verlangens.  

Ook Maxim Leo’s Rode liefde, dat met de Europese Literatuurprijs bekroond werd, verschijnt dit jaar; 30 jaar na de val van de Berlijnse Muur. Als u onder de indruk was van films zoals Das Leben der anderen, Gegen die Wand of Werk ohne Autor, dan raden we u vooral aan om in dit boek te duiken, en te beleven hoe de DDR eerst een baken van hoop en daarna van wanhoop werd. Goede boeken laten immers, net als goede films, altijd zien: geschiedenis wordt heel concreet door mensen gemaakt.

Mocht u meer zin hebben om zich onder te dompelen in de muziek, dan ligt Lennon van David Foenkinos voor u klaar. In deze roman duikt Foenkinos in het hoofd van de Beatles-oprichter, en laat de lezer zien hoe de muzikant naast de mania die hij opwekte ook vooral een mens was. Voor liefhebbers van de band absoluut een must-read.

Tot slot kijken wij alvast vooruit naar volgend jaar, wanneer onze Nobelprijswinnaar J.M. Coetzee 80 jaar wordt. Uiteraard reden voor groot feest – noteer 9 februari 2020 dus alvast in uw agenda!

Leest u deze winter met ons mee? We kunnen niet wachten om onze nieuwe boeken met u te delen, en om te horen wat u ervan vindt – tag ons vooral op sociale media met #cossee. Wij zijn alvast benieuwd!

Prachtige boeken in de najaarsaanbieding van Uitgeverij Cossee

Voor het komende najaar staan er weer mooie boeken op stapel bij Uitgeverij Cossee. We verwelkomen dit najaar Ayelet Gundar-Goshen en haar verpletterende roman Leugenaar in ons fonds. Verder presenteren wij met trots nieuwe boeken van onze geliefde auteurs Jane Gardam (Op de klippen), Jonathan Robijn (Tabak), Christophe Boltanski (De voyeur) en van David Foenkinos (Lennon). Daarnaast bieden wij de bijzondere dichtbundel Liefde in tijden van brand van Mark Boog en herdrukken van Een tijd van leven van E.M. Remarque, Rode liefde van Maxim Leo en Het schuwste dier van Eva Meijer aan. Ten slotte hebben wij dit jaar een tweede Nederlandse wereldprimeur van J.M. Coetzee. Eerder dit jaar presenteerden wij De oude vrouw en de katten, een intrigerende verhalenbundel die niet in het Engels uit zal komen. Nu presenteren wij de roman De dood van Jezus die volgend jaar pas in het Engels zal verschijnen.

Prachtige boeken van Uitgeverij Cossee in de zomer

In de zomer presenteren wij weer mooie boeken. Wij presenteren met trots de debuten Wat ons overkomt van Bettina Wilpert, Meer dan een broer van David Diopp, Sal van Mick Kitson De engel van het vergeten van Maja Haderlap. Verder presenteren wij de verhalenbundel De oude vrouw en de katten van J.M. Coetzee en de nieuwe roman van Eric Schneider, Een relaas van vriendschap en liefde. Verder presenteren wij de bijzondere dichtbundel Lijfrente van Vrouwkje Tuinman. Daarnaast presenteren wij ook mooie non-fictie werken voor in de zomer: De wonderdokter van Albert Willem van Renterghem, samengesteld door Rinus Spruit en Reizend groen. De wonderlijke migratie van planten van Stefano Mancuso.

De Moeder de Vrouw. Mythe en misverstand rond het beroemde gedicht van Martinus Nijhoff 

Benieuwd naar het gedicht achter de ophef omtrent het Boekenweekthema ‘De moeder de vrouw’? De CPNB is niet de enige die ooit aan de haal is gegaan met het sonnet van Nijhoff: de dichter (en zijn gedicht) zijn omstandig en vaak wijdlopig van diepere bedoelingen voorzien. Andreas Oosthoek plaatst er enkele kanttekeningen bij in zijn essay De Moeder de Vrouw. Mythe en misverstand rond het beroemde gedicht van Martinus Nijhoff. Onmisbare context in deze Boekenweek!